EU-kontroll Stavanger og omegn

EU kontroll i Stavanger

Godkjent bilverksted for EU-kontroll i Stavanger

Velkommen til Motrum bilverksted i Stavanger.

EU-kontroll (Periodisk kjøretøykontroll) er en lovpålagt kontroll som kjøretøy må gjennomgå for å sikre at de oppfyller visse sikkerhets- og miljøkrav. PKK er den norske versjonen av EU-kontroll og er den samme prosessen.

Under EU-kontrollen blir kjøretøyet inspisert for å vurdere dets tekniske tilstand og sikkerhet. Motrum Bilverksted er et godkjente verksted som er autorisert til å utføre EU-kontroll for biler opptil 3 500kg. Ved å velge oss får du profesjonell partner med kompetanse, pålitelighet og dedikasjon til din og andres sikkerhet på veiene.

Du kan bestille time her hos oss i vårt bestillingsskjema i denne linken

Typiske elementer som vil sjekkes under EU-kontrollen her hos oss

  • Bremser: Kontroll av bremsekomponenter, bremsebalanse og bremseeffektivitet.
  • Styring og hjuloppheng: Kontroll av styringssystemet og hjulopphengets tilstand for å sikre riktig funksjon og stabilitet.
  • Lys og signalanlegg: Sjekk av alle lys, inkludert frontlys, baklys, blinklys og nødblinklys, for å sikre at de fungerer korrekt.
  • Sikt og speil: Inspeksjon av frontrute, vindusviskere, speil og annet utstyr for å sikre optimal sikt og sikkerhet.
  • Dekk og hjul: Kontroll av dekkets tilstand, mønsterdybde og trykk, samt tilstanden til felger og hjuloppheng.
  • Karosseri og chassis: Inspeksjon av kjøretøyets struktur, karosseriintegritet og eventuelle skader som kan påvirke sikkerheten.

Du vil som kunde hos oss motta en rapport som beskriver resultatene av kontrollen. Hvis vi har funnet feil eller mangler, vil rapporten inneholde informasjon om hva som må utbedres for å bringe kjøretøyet i samsvar med kravene.

EU-kontrollen utføres i henhold til fastsatte intervaller avhengig av kjøretøytype og alder. Det er viktig å følge disse intervallene for å overholde lovpålagte krav og sikre sikkerheten til kjøretøyet ditt.

Søk her hos vegvesenet eller under her for å finne ut når fristen for neste EU-kontroll av din bil: